Ouderportaal

Samen voor gezond - basisschool

Samen voor gezond - basisschool

Op Het Spectrum gaan we voor de gezonde ontwikkeling van kinderen in een gezonde leefomgeving. Wij besteden jaarlijks regelmatig aandacht aan gezonde voeding en beweging. We willen kinderen bewust maken van hun omgeving en de keuzes die ze daarin kunnen maken.

Tijdens de pauze eten en drinken we met elkaar, daarna gaan de kinderen buiten spelen. We eten iedere dag in de pauze fruit of groenten, dit nemen de kinderen van thuis mee naar school. Daarnaast stimuleren we op school het drinken van voldoende water. 

Als kinderen jarig zijn, wordt er feest in de klas gevierd en mag hij/zij natuurlijk in de groep trakteren. De jarige krijgt van de groep een feestelijke kaart, waar alle klasgenootjes iets leuks op schrijven. Natuurlijk is af en toe iets lekkers geen probleem, maar wilt u uw kind lekker én gezond laten trakteren? Dat kan! Kijk op de website of onze app voor leuke ideeën. U hoeft geen traktatie voor de meesters en juffen mee te geven. Wilt u toch iets aan alle leerkrachten geven, dan vragen we u om de fruitschaal in de lerarenkamer bij te vullen.